Macsek a gombolyagon




Ez a torta feladta nekem a leckét. A kislany akinek készült a torta nagyon vágyott egy ilyen tortára, mivel volt egy sziámi cicája akit elgázolt egy autó és sokáig siratta. Valahol a neten látott egy hasonló tortát és kérte az anyukáját, hogy szülinapjára kapjon Ő is egyet. Nem tudta ugyan, hogy megkapja a tortát, mivel a cukrászda amelynek a honlapjan a tortat látta,csekély 8oo km.-re van és a szülők mondták, hogy ezt a kérését nem teljesíthetik, viszont kap helyette egy kutyát:) És akkor mondjam, hogy miért is volt számomra ez a torta annyira nehéz, vagy talán nem is ez a leg megfelelöbb szó, talán inkább csak macerás volt. Mikor megmutatták a képet mondtam, hogy ez egy kicsi torta, lehetett tudni a fonal szálakról, amik rátekeredtek a gombolyagra. Csinalunk egy kerek tortát s rá a gombolyagot a macsekkal, mondtam én. De neeem, az anyuka ezt a variánst elvetette, Ő mindenképp a tortát akarta a gombolyagnak. Tudom, most mindnyájan jót nevettek s mondjátok, hogy volt mit sodorni. Ez így is volt. 2 órán át sodrottam a fonalat s ami még a legnagyobb gond volt, hogy aznap 3o akárhány fokos meleg volt és a tortát még hogy minden jobb legyen, belül tejszinhabbal kérték jó sok eperrel megrakva. Még szerencse, hogy nem szirupoztam be a piskótákat, mert el tudom képzelni mi lett volna belőle mire rákerül a tobb mint 1 kg fondantbol sodrott fonal, plusz a macsek, ami szintén nem volt kicsi. Leturmixoltam jó sok epret, ezt kicsit becukroztam s ezzel kentem le a piskótalapokat szirup helyett. Egy eperpudingot 4 dl tejben 5 kanál cukor hozzáadásával megfőztem, majd lehűtöttem. 6 dl tejszint felvertem, beletettem egy fél csomag zselatint, amit előtte feloldottam, aztán összekevertem a kihűlt pudinggal. Ezzel a krémmel töltöttem a piskótalapokat és jól telepakoltam eperdarabokkal. Huuuu nagyon fincsi volt. Nem ettem ugyan a tortából, ja és azt még nem is írtam, hogy a torta még utazott is olyan 2o km-t, szóval onnan tudom, hogy nagyon fincsi volt, hogy sütöttem pluszba egy piskótát amit megtöltöttem ugyanezzel a krémmel saját részre. Na szóval, belül töltve, kivül rá a szirupos krémem vaniliával ízesitve, be az egész a hűtőbe dermedésig, aminek túl sok értelme nem volt, mert azalatt a 2 óra alatt míg a fonalat rátettem hatszazszor megolvadt. A lényeg a lényeg, hogy végülis nemis lett olyan gázos a torta, az anyuka mikor meglatta összecsókolkot annyira tetszett neki és higyjétek el, élőben sokkal jobban is nézett ki mint itt a fotón. A macsek itt kimondottan nevetsegesen fest, olyan mintha csőre lenne, pedig tök cuki volt.

Ennyit talán még egy tortámhoz se írtam, de talan egyik se tette ennyire próbára a türelmemet:)) Ja és azt még el is felejtettem írni, hogy elobb gondoltam, hogy cselezek, elvágom a fondantot tésztavágóval és hamar is meglesz meg szép egyenlő is lesz. Ezt a variánst ne próbáljátok ki, ha nem akarjátok fél napig kaparászni ki a tésztavágóból a fondantot.:)

8 megjegyzés:

Kati írta...

Ez igen, neked nagyon sok türelmed van, igazán szép lett a torta.

egycsipet írta...

Szerintem nagyon szép lett és hát le a kalappal a kitartásod és türelmed előtt. :)

Andrea's Cake írta...

Foarte reusit tortul.Imi place cum ti-a iesit.Felicitari.

marisz57 írta...

Megérdemled a dícséretet. Szép is lett, meg nagyon elégedettek voltak vele. Megérte a sok "macerát".

Rozsika írta...

Nagyon ügyes vagy és kitartó ,látszik, hogy szívből készíted a tortákat.

Kiskukta írta...

Ennyi cérnát kisodorni nem semmi :) Nagyon jó lett!

Angi Angéla írta...

Nagyon jó lett! Nekem egyszer kellett talán negyede ennyi cérnát sodornom és az is kihozott a sodromból, nagyon ügyes vagy!

Unknown írta...

Szia!

Irtó ügyes vagy, nagyon édes lett a torta, és bizti finom is ;)
Én most készülök elkészíteni, barátnőm szülinapjára.
Megkérdezhetem, kb. mennyi fondant bevonat kellett a tortához kg-ra? És a gombolyag alatt is teljesen bevontad fondanttal?
Köszönöm szépen előre is :)

Ani