Hozzávalók:
25 dkg cukor
5 kanál víz
1 kanál citromlé
1 tojás
25 dkg margarin
Az 1 egész tojást felhabosítjuk.
A cukrot a vízzel és a citromlével főni tesszük, néha megkavarjuk. Miután a szirup elkezd főni még hagyjuk kb. 2 percet főni, majd
hozzáöntjük a habosra vert tojáshoz, jól összekavarjuk és hűlni tesszük.
25 dkg margarint habosra kavarunk majd állandó keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a kihűlt szirupot (mint ahogy a majonézt kavarjuk)
Ezt is ízesíthetjük vaníliával, kakaóval, mogyorókrémmel, stb.
Ha kakaós krémet akarunk akkor viszont jobb ha a kakaót belefőzzük a szirupba, mert finomabb is és kevesebb is kell.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése