Asszonykonty

Hozzávalók:
5O dkg liszt
2O dkg zsír (vagy margarin)
4 tojás
2 dkg élesztő
Tej az élesztőhöz (kb. 1 dcl)
2O dkg cukor
Kókuszreszelék




A lisztet a zsírral eldörzsöljük majd hozzáadjuk az tejben felfújtatott élesztőt, a tojások sárgáját és könnyű tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk, mindegyiket lekenjük a tojáshabbal, bőven megszórjuk kókuszreszelékkel, majd feltekerjük, aztán kb.
4cm-es darabkákra vágjuk (mint pl. a kakaós csigát).
Sütőpapíros tepsibe tesszük, 2OO fokon rózsaszínre sütjük. Ha kihűt megszórjuk vaníliás porcukorral.

1 megjegyzés:

dogma írta...

Ez finom!