Tojáskrém recept
Véleményem szerint a legfinomabb krém a vízfürdőn főzött tojáskrém, ezért nagyon sok sütibe használom. Igaz kicsit macerás, de megéri.

Hozzávalók:
5 egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg margarin

Az egész tojásokat a cukorral felverjük, közben vizet teszünk főni egy olyan edénybe amit tökéletesen fed a tál amiben a tojásokat verjük.
Ha forr a víz feltesszük a tálat a tojásokkal és tovább verjük/kavarjuk kézi habverővel míg ez a krém forró nem lesz. Vigyázni kell mert ahogy
a krém főni kezd megnövekszik a térfogata de később már csökken. Innen is megtudhatjuk, hogy mikor jó a krém. Tehát mikor csökkenni kezd
a térfogata levesszük és hűlni tesszük.
25 dkg margarint habosra kavarunk majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és újra habosítjuk.
Ezt lehet ízesíteni vaníliával, kakaóval, mogyorókrémmel, vagy bármi mással.

0 megjegyzés: