Piskóta recept

Mivel rengeteget sütök esküvőkre, így nem igazán van idő kanállal mérni a hozzávalókat vagy számolgatni a tojásokat, ezért átszámoltam
dkg-ra, valamint a tojásfehérjét dcl-re. Így a sütik is mind egyforma magasak lesznek.

Ime egy kb. 15 tojásos piskóta:
5 dcl tojás fehérje
A tojások sárgája
37,5 dkg cukor
3O dkg liszt
1 sütőpor

Vagy
Kb. 9 tojásos piskóta
3 dcl tojás fehérje
A tojások sárgája
22,5 dkg cukor
18 dkg liszt
Fél sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral majd könnyed mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját valamint a
sütőporos lisztet. Lassú hőfokon sütjük (de gondolom mindenki tud piskótát sütni)

A kakaós piskóta ugyan így készül csak pluszba jön bele a kakaó (nem húzunk el a lisztből)

A diós piskóta is ugyanígy készül, azzal az eltéréssel, hogy pl. az 5 dcl-es piskótánál a 3O dkg liszt helyett 26 dkg-ot teszünk plusz 8 dkg darált dió.

Megjegyzés: A diót mindig kicsit megpergelem, vagy inkább csak szárítom a sütőben.

0 megjegyzés: