Francia krémes
25x32 cm-es tepsihez
Hozzávalók
2O dkg liszt
1O dkg zsír
1 tojás sárgája
1 kanál ecet
1 kávés kanál cukor
1 csipet só
1 sütőpor
tejföl (hogy könnyű tészta legyen)
1O dkg lisztet a 1O dkg zsírral habosra kavarjuk.
A maradék 1O dkg lisztet a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket külön és a kikavart lisztes zsírral háromszor kenjük és hajtogatjuk. Minden kenés közt 2O percet hűtőben (hidegen) pihentetjük. Végül kinyújtjuk és 2OO fokon rózsaszínre sütjük.
Krém
15 dkg cukor
1 vaníliás puding
2 vanília
3 tojás sárgája
12 dkg liszt
1 liter tej
3 tojás fehérje + a laptól megmaradt 1
7 dkg cukor
O.5 liter tejszín
A 4 tojás fehérjét a 7 dkg cukorral kemény habbá verjük és félre tesszük.
15 dkg cukrot a pudinggal, 2 vaníliával, 3 tojás sárgájával, 12 dkg liszttel és az 1 liter tejjel állandó kavarás mellett főni tesszük. Ha besűrüsödött könnyedén belekavarjuk a forró krémbe a felvert tojás fehérjét. Kihűtjük, s rákenjük az egyik lapra, majd rá a tejszínhabot, s végül a másik lappal befedjük. Tetejére pedig vaníliás porcukrot szórunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése