Dobos torta




Hétvégén vendégeim voltak, nekik készült ez a torta. Nem sokat vacakoltam vele, mert nemigazán volt időm, még volt egy tortarendelésem, amit aztán be is küldtem a versenyre. Valójában nem ez lett volna a versenytortám, de mivel arra se volt időm készülni, így ezt küldtem be.

Tehát a recept:
1O tojásból 9 piskótalapot sütöttem, amiből egyet kihagytam, arra tettem az égetettcukrot.

Krém:
3 adag szirupos krémet főztem, amibe belefőztem 3 nagy kanál kakaót.
75 dkg margarint kihabosítottam, majd hozzákavartam a kihűlt szirupot, 1O dkg finettit, 2 kávés kanál nescafét s tovább habosítottam. 
Összeraktam a lapokat, 1 kivételével, amire tettem az égetettcukrot. 
Ezt a következőképpen készítettem: 15 dkg cukrot, 1 kávés kanál margarinnal s pár csepp citromlével állandó kavarás mellett megolvasztottam, míg szép karamell színt nem kapott, majd ráöntöttem a kimaradt lapra, (amit előtte megjegyeztem, hogy aztán pontosabban tudjam vágni) és hirtelen mozdulatokkal elsimítottam egy margarinos késsel, majd felszeleteltem úgy, hogy a kést közben állandóan margarinoztam, hogy hozzá ne ragadjon. Mikor kihűlt háztető alakban ráraktam a tortára s a csillagcsővel kicsit díszítettem. A torta oldalát megszórtam pörkölt mandulaszirommal.

6 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép lett, mint egy korona.

Bianca írta...

Super tortuletul Dobos.
Sper ca ai si reteta ca maine pun pe o colega sa imi traduca:))

Cecilia írta...

Kati.köszönöm!
Bianca, multumesc! Am pus si reteta,daca vrei,ti-l traduc!

Angi Angéla írta...

Nagyon szép lett a torta! Van egy meglepetésem , nézz be hozzám kérlek!

Rozsika írta...

Cecil mindig szépeket alkotsz,nekem is van egy meglepim .nézél be hozám.

Mammy írta...

Gyönyörű lett! Azon gondolkodom mikor férne bele az időmbe, hogy elkészítsem húsvétra... Tudom, hogy már elismerték kreatívságod... de nem tudom szó nélkül hagyni! Nézz be hozzám! :)