Grilázs tekercs

35x35 cm tepsi











Diós piskótát készítünk, 5 dl tojásfehérjéből, amit megtalálsz itt.

Krém:
Tojáskrémet készítünk aminek az elkészítését megtalálod itt, viszont az adag nagyobb, 8 tojásból, 4O dkg cukorból főzzük, s végül 4O dkg margarint adunk hozzá.

Továbbá 25 dkg cukrot karamellizálunk, ha már szép karamell színt kapott a cukrunk, bele kavarunk 1O dkg dióbelet. Egy darab sütőpapírt megolajozunk és ráöntjük a diós karamellt, s hűlni tesszük. Ha kihűlt húsdaráló segítségével ledaráljuk és átszitáljuk a tésztaszűrőn.

A kihűlt piskótánkat kettévágjuk, az átszitált grilázst belekavarjuk a krémbe, lekenjük vele mindkét lapot és feltekerjük őket. Annyi krémet kihagyunk, hogy be tudjuk kenni a rudakat, majd a nagyobb szemű grilázzsal ami nem ment át a szűrőn megszórjuk a rudakat.

0 megjegyzés: