Íme a torták:
Csoki torta
Kakaós piskótát sütöttem15 tojásból.
Krém:
2 csokis pudingot, 2 kanál liszttel, 2 kanál kakaóval és 1 liter tejjel megfőztem, majd hűlni tettem.
75 dkg margarint kikavartam 75 dkg porcukorral, majd hozzáadtam a kihűlt pudingos pépet, 1O dkg finettit és jól kihabosítottam.
A piskótáimat kettévágtam, megtöltöttem őket a krémmel, annyit kihagytam, hogy tudjam díszíteni.
Első fonott kosár mintám, de szerintem elég jól sikerült:) A torta tetejét csokival öntöttem le, a rózsákat pedig a jól bevált fondantból készítettem.
Grilázs torta
Ugyanúgy készítettem mint a grilázs tekercset, aminek a receptjét megtalálod itt.
A krém viszont ennek a duplájából készült, vagyis 16 tojás, 8O dkg. Cukor, 8O dkg margarin.
8 megjegyzés:
Nagyon jól sikerült mindkét torta. Kellemes, finom kinézetűek...no most megennék egy-egy szeletet belőlük...
Nagyon gyönyörű lett mind a kettő,szépen megvannak díszítve!
De szépek, gyönyörű mindkettő.
Mindkettő nagyon szép lett! Ügyes vagy!
Marisz, Ditta, Kati, Angéla, Köszönöm szépen! Szeretem az ilyen tortákat is készíteni, igaz nem lehet úgy variálni mint a fondantosat, de ezek is szépek és főképp ízletesek. Most még én is megennék egy szeletet mindegyikből:)
Nagyon szép lett!
Hogyan tudod ilyen szépen az oldalára tenni a grillázst?
Eszter, köszi szépen! A grilázst nem nehéz az oldalára tenni, szerintem az egész tortakészítésben az a leg könnyebb. A torta kivűl be van vonva krémmel, a grilázst egyszerüen a markomba veszem s rádobom a torta oldalára s vagy kétszer körbeszórom, hogy egyenletesen legyen.
Köszönöm a választ! Majd megpróbálom én is, így nem szoktam tortát díszíteni, de most lesz ilyen is.
Megjegyzés küldése