Kalács
Hozzávalók:
8o dkg liszt
o,5 l tej
4 kanál cukor
1 kávés kanál só
4 dkg élesztő
1 tojás
1 dl olaj
1 sütőpor


Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,majd beletesszük a lisztet,sót,tojást,sütőport és dagasztjuk,majd az olajat és addig dagasztjuk míg kezd hólyagos lenni a tésztánk.Meleg helyre tesszük míg jól megkel,majd 2 cipóra szaggatjuk,mindegyiket kinyújtjuk és töltjük ízlésünk szerint(én ez alkalommal egyik rudat cukros kakaóval töltöttem,a másikat pedig mazsolával és kandírozott narancshéjjal),majd feltekerjük ,tepsibe tesszük,ott is kelesztjük míg kétszeresére nő,aztán lekenjük tojással és 18o fokon szép pirosra sütjük.Ha kisültek a kalácsaink lekenjük cukros tejjel.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

..hmmm, ha kalács akkor legyen diós :)) _re`kuuu_