35x35 cm-es tepsi
Hozzávalók a lapokhoz:
1 dl tej
3 kanál méz (1O dkg)
3O dkg cukor
2 csapott kávés kanál szódabikarbóna
15 dkg zsír
2 tojás
1 csapott kávés kanál szalalkáli
liszt amennyit felvesz (6O-7O dkg)
A tojásokat mixerrel jól verjük fel és tegyük félre.
A tejet a mézzel, cukorral, szódabikarbónával, és a zsírral állandó keverés mellett főni tesszük, míg szép karamell színt kap. Ekkor levesszük és belekeverjük a felvert tojásokat és a szalalkálit. Hagyjuk kihűlni, majd belegyúrjuk a lisztet, annyit, hogy ne legyen se túl kemény,se túl lágy a tésztánk. 4 lapot sütünk.
Krém:
4 dl tej
3 kanál búzadara
38 dkg cukor
38 dkg margarin
2 vanília
kajszibarack lekvár
15 dkg fehér csoki
5 dkg barna csoki
olaj a csoki olvasztáshoz
A tejet a búzadarával megfőzzük, majd hűlni tesszük.
A cukrot a margarinnal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a kihűlt pépet és újra habosítjuk.
Összerakjuk a lapokat úgy,hogy az első lapra krémet teszünk,a másodikra a lekvárt,a harmadikra ismét krémet, majd a legfelsőre fehércsokit öntünk és míg nem szilárdul meg rácsorgatjuk a barnacsokit és késsel átlósan csíkokat húzunk.
4 megjegyzés:
Imádjuk ezt a süteményt, anyukám szinte minden ünnepre elkészíti. Nagyon szépek lettek a tiedek, most jöhetne egy szelet.
Kati,köszönöm.Mi is nagyon szeretjük és mondhatom,hogy elég gyakran készítem,mert viszonylag olcsó is.
Ez a süti az egyik kedvencem. Nagyon jól esne most egy szelettel. Kérlek nézz be hozzám. Van egy meglepetésem számodra.
Angéla,köszönöm az ajándékot!
Megjegyzés küldése