28 cm -es sütőforma
Ime a recept:
4 tojás
20 dkg cukor+ 8 dkg a habba
35 dkg liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
1 cs sütőpor
meggy
A tojások sárgáját összekavarjuk a cukorral, olajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és néhány percig kavarjuk,míg szép sima nem lesz a tésztánk és már kezd kifehéredni.
Ha ez megvan, a tojások fehérjét felverjük a 8 dkg cukorral, majd a kézi habverö segítségével,vagy egy spatulával könnyed mozdulatokkal belekeverjük a kikavart masszába, sütőformába öntjük, a tetejét megszórjuk meggyel és 175 fokon szép rózsaszínre sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral.
Ha ez megvan, a tojások fehérjét felverjük a 8 dkg cukorral, majd a kézi habverö segítségével,vagy egy spatulával könnyed mozdulatokkal belekeverjük a kikavart masszába, sütőformába öntjük, a tetejét megszórjuk meggyel és 175 fokon szép rózsaszínre sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral.
5 megjegyzés:
Nagyon fincsi!
Fincsi lehetett nagyon:-)
Én már úgy vagyok vele, hogy a sok krémes suti meg torta után nagyon tudok örülni egy ilyennek. Nem tudom miért de jobban szeretem az egyszerű sütiket :) Finom is volt nagyon..meg is ettem majdnem felét magamba :P
Valóban nagyon fincsi volt, merem ajánlani mindenkinek! És mostmár elárulom, hogy 2 adagot készítettem, a másikat teleraktam kandírozott narancshéjjal és a tetejét annak is megszórtam meggyel. Seperc alatt felfaltuk mind a kettőt :))
Örülök, hogy bejött:)
Megjegyzés küldése