Kandírozott narancshéj


A narancsok héját részben megszabadítjuk a fehér résztől, de nem kell nagyon kikaparászni, nem kell megijedni, nem lesz keserű a végeredmény. Érdemes több narancshéjat összegyűjteni, esetleg 2 nap is gyűjthetjük. Egy edénybe tesszük őket és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 2-3 napig hagyjuk vízben, de naponta legalább egyszer öntsük le róla és tegyünk tiszta vizet.
A harmadik-negyedik napon újra cseréljük le a vizet és tegyük főni 1O percig. Szedjük ki a héjakat a vízből és vágjuk apró kockákra, majd mérjük le, tegyünk rá annyi cukrot amennyi a héjak súlya, tegyük egy edénybe, tehetünk pár csepp vizet, hogy ne ragadjon le és főzzük. Előbb egy sűrű szirupban fognak főni, majd ez elapad, ekkor már vigyázzunk, állandóan kavargassuk míg teljesen elfő a szirup és egy kristályos cukorréteg be nem vonja a narancshéjakat. Ekkor kiterítjük egy tálcára és másnapig hagyjuk, hogy jól szikkadjanak ki. Csavaros befőttesüvegbe tesszük, jól lezárjuk és hideg helyen tároljuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

uhmmm, de finom volt ebből a túrós-narancsos rétes... alig várom, hogy teljen le az 1 év, hogy újra készítsetek :)) _re`kuuu_