Nyújtható fondant by kiskukta

Hozzávalók:
1 kanál zselatin (8 g)
6 kanál víz (7O ml)
1 kanál margarin (4O g)
2 kanál méz (4O g)
porcukor amennyit felvesz (kb. 8O dkg)






A zselatint a vízzel feloldjuk majd vízfürdőn felmelegítjük addig, míg a zselatin teljesen elolvad és a víz teljesen letisztul, s apró kis buborékok lesznek az edény alján. Ekkor beletesszük a mézet és a margarint, s addig melegítjük míg a margarin is elolvad.

Levesszük a vízfürdőről és hozzáadjuk az előre jól átszitált porcukrot és addig gyúrjuk míg jól összeáll és már nem ragad annyira. Fóliába csomagoljuk, s hideg helyen tároljuk. Használat előtt jól felgyúrjuk.

Akkor igazán jó a fondantunk ha jó rugalmas. Ha esetleg túl kemény mikor dolgozni akarunk belőle, gyúrjunk még bele margarint. Ha viszont túl lágy akkor gyúrjunk még bele porcukrot.

0 megjegyzés: