Pizzás csiga

Ez a recept egyik kedvencünk, mert viszonylag hamar elkészíthető, sokáig friss marad és lehet csomagolni. Szintén Noémitől van, kicsit változtattam rajta vagyis inkább csak leegyszerűsítettem.

Hozzávalók a tésztához:
1OO ml tej
12O ml víz
1 kávés kanál cukor
1 kávés kanál só
2 dkg élesztő
4O dkg liszt
4 kanál olaj

Megdagasztjuk, majd kelni hagyjuk.



Töltelék:
Ezt mindenki variálja ahogy szereti.
Egy közepes méretű hagymát olajon megdinsztelek, jókora darab szalámit felkockázok, hozzáteszem a hagymához, keveset azt is párolom, majd pizzaszószt öntök hozzá. Leveszem a tűzről, hagyom kicsit hűlni majd ledarálom vagy a botmixerrel összezúzom, de jobban szeretjük ha kicsit darabos.
Ezalatt a tésztánk megkelt, lisztezett asztalon kinyújtjuk kb. araszos szelességüre és olyan hosszura amilyenre tudjuk, de ne túl vékonyra. Rákenjük a szószt, jó bőven megszórjuk reszelt sajttal, feltekerjük, majd kb. 3 ujjnyi darabokra vágjuk, sütőpapiros tepsibe rakjuk, hagyjuk, hogy újra keljenek szépen meg, majd lekenjük őket egy felvert tojással és rózsaszínre sütjük.

4 megjegyzés:

Adela Zilahi írta...

nagyon finom lehet! jo napot kivanok!

Kati írta...

Fincsi lehet, mát több helyen láttam, kipróbálásra vár nálam is.

Kiskukta írta...

Fincsi, nagyon szép lett! Lehet holnap nálunk is készül:)

Cecilia írta...

Köszi csajok, ez valóban nagyon finom! A fiam barátja az este próbált volna kiudvarolni egy adagot,de sajnos nem volt rá időm, mert jön a Húsvét, rengeteg a süti rendelés, úgy , hogy már sütök hatszázzal:))