Képviselő fánk

Hozzávalók a fánkokhoz:

1 dl víz
1 dl tej
1O dkg zsír
1 csipet só
15 dkg liszt
4-5 egész tojás




A vizet, tejet, zsírt, csipet sót főni tesszük. Ha fő beleöntjük a lisztet és addig főzzük míg elválik az edény oldalától. A tűzről levesszük és a forró masszába egyenként belekeverjük a tojásokat. Ha esetleg nagyon a tojások, lehet, hogy elég 4. Ezt onnan tudjuk meg, hogy elég-e, hogy addig adjuk hozzá a tojásokat míg újra ragad a massza az erény oldalához. Zsírozott tepsibe kevés kanállal dió nagyságú tésztákat rakunk jó nagy távolságra egymástól mert szép nagyra nőnek. Fél órát pihentetjük, majd 2OO fokon rózsaszínre sütjük. Vigyázzunk ne sokat nyitogtassuk a sütő ajtaját, főként az első 2O percben, míg a fánkok szépen fel nem nőnek.


Krém:
O,5 l tej
3 tojás
8 dkg liszt
15 dkg cukor
2 vanília

A 3 tojás sárgáját, 1O dkg cukorral, 8 dkg liszttel, O,5 l tejjel és a 2 vaníliával főni tesszük. A 3 tojás fehérjét 5 dkg cukorral felverjük, majd ha a pép megfőtt, könnyedén belekavarjuk a forró pépbe ezt a habot és hűlni hagyjuk. A fánkokat kettévágjuk és megtöltjük a kihűlt krémmel. Végül meghintjük vaníliás porcukorral.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nyámi-nyámi ... _re`kuuu_