Boéma













Hozzávalók:

Vizes piskótát készítünk a következőkből:
8 tojás
4 kanál víz
12 kanál cukor
5 dkg kakaó
11 kanál liszt
1 sütőpor
15O fokon sütjük


Szirup:
6 kanál cukor
3 dl víz
rum esenc vagy vanília, ki mit szeret

Krém:
8 kanál cukor
4 kanál kakaó
1.5 dl tej
2 tojás sárgája
1 Rama margarin, vagy ennek megfelelő mennyiségű vaj
O.5 l tejszín
1 narancs
5 dkg étcsokoládé

A cukrot, kakaót és a tejet főni tesszük. Állandó kavarás mellett addig főzzük míg jó sűrű lesz, vagyis míg kezd nyúlóssá válni. Hűlni tesszük, közben a margarint a 2 tojás sárgájával habosra kavarjuk, s hozzácsorgatjuk a kihűlt szirupot úgy, hogy közben állandóan kavarjuk robotgéppel, vagy kézi mixerrel, kinek mire futotta :)
A 6 kanál cukrot, a 3 dl vizet és a rumesencet felforraljuk, lehűtjük, s meglocsoljuk vele a már kihűlt piskótát. Ha ez megtörtént, s már jól beitta a piskóta a szirupot, rátesszük a krémet és elsimítjuk. A O.5 l tejszínt felverjük és egy habzsák segítségével, s az általunk kiválasztott díszítőcső segítségével jókora adag tejszínhabot nyomkodunk a sütire. A csokit felolvasztjuk, nylon zacskóba tesszük, kicsi lyukat vágunk egyik sarkába, s vízszintes mozdulatokkal lecsorgatjuk a tejszínhabot.
A narancsot vékony karikákra szeljük, minden karikát 4 szeletre vágunk, s egy-egy szeletet nyomkodunk mindegyik tejszínhab pukliba.

0 megjegyzés: